Om oss

Bergen kaffebrenneri holder til i det gamle verkstedet til skipsverftet Mjellem og Karlsen på Marineholmen i Bergen. Vi tilbyr fersk, nybrent kaffe nøye utvalgt for sin aroma og smak. Kaffebønnene brennes langsomt i vår lille kaffebrenner, “Fru Petroncini”, før den pakkes i lufttette poser for å bevare kaffens kvaliteter lengst mulig.

Historien bak Bergen kaffebrenneri
Da jeg fartet rundt i Italia på leit etter gode scener til kinodokumentaren «Mann Kvinne Kaffe», fant jeg kaffebaren «Caffè Costa Rica» i Venezia. Innerst i baren stod eieren og brant kaffe på en fantastisk maskin. Rund i formene. Det oste av nybrente kaffe­bønner. Jeg var forelsket. Nå står lillesøsteren i det gamle vekstedet til skips­­­verftet Mjellem og Karlsen, i Bergen. En tom laksetrailer på vei hjem fra Bologna tok Signora Petroncini med seg en kald februar­dag i 2009. Hver tirsdag fyrer vi henne opp, og brenner ut­søkte bønner fra forskjellige verdensdeler. På Bergen Kaffebrenneri bruker vi sansene for å få det beste ut av hver bønne. Hver kaffe har sin egen personlighet, avhengig av jorden og klimaet den kommer fra, og hvordan kaffe­bærene bearbeides etter plukking. Noen kaffe­­­­typer er fruktige og klare, andre fyldige med hint av sjokolade. Noen komplekse, andre uforutsigbare. Vi brenner bønnene skånsomt, og pakker dem i lufttette poser med ventil for å bevare kaffens kvaliteter lengst mulig. Kaffeverdenen er fantastisk å fordype seg i. Vi håper dere kaffedrikkere vil ta del i denne oppdagelsesreisen sammen med oss, og derfor er alle velkommen til brenneriet for å smake og lære mer. Sjekk ut nettsiden vår for å lese mer om kaffen vår, og finne ut når det skjer gøye ting på brenneriet på Møhlenpris.
Menneskene

Kaje
Kaje er filmskaper, og stod bak langfilmen «Mann Kvinne Kaffe» som gikk på kino i 2007. Han vokste opp med cappuccino i Italia og var med å sparke i gang den første kaffebaren i Bergen, Det lille kaffekompaniet.

Kenneth, kaffebrenner.

Begynte med kaffebrenning hjemme på kjøkkenet med en popkornmaskin som stadig ble bygget om. Han svirrer rundt på brenneriet med hodet fult av brenneprofiler, smaker og aromaer fra cuppingen. Kaffe slutter aldri å fascinere Kenneth, hver kaffe har sin egen sjel og personlighet, det er et utrolig komplekst, levende og sosialt produkt.

Presse

Brenner bønner fra hele verden
Artikkel i Byavisen

Kaffetørst?
Intervju FIN NETTMAGASIN

 

Brennende kjærlighet
Artikkel i BT

Her er vi
Thormøhlensgate 45,
5006 Bergen
Google maps 

 

Send epost
post@bergenkaffebrenneri.no

Se mer på nett
Facebook
Vimeo

Sveip for flere bilder