Kaffebønner

Dette er kun et lite utvalg, av de faste typene vi har.

Her finner du alle kaffetypene vi brenner, de barske mørkbrente, de komplekse mellombrente og ballerinaene – de lysbrente. Bla nedover for å lese mer om hver type.

Snop, Espresso

"Dette er jo snop" utbrøt en på brenneriet da vi smakte på denne fløyelsmyke espressoen første gang. Den har aroma av marsipan, vanilje og søt frukt, og smak med hint av nøtter, tørket frukt og karamell.

Gård: 
Daterra
Opprinnelse: 
Campinas
Botanikk: 
Mundo Novo
Bearbeiding: 
Delvis bærtørket
Veksthøyde: 
1100moh
Sertifiseringer: 
Rainforest alliance, UTZ,
ISO, ESALQ

 

 

Espresso Debut

Vår første kaffe og bærebjelken i brenneriet. Den er italienskbrent, en klassisk espresso med hint av sjokolade og nektar av jord og nøtter. God sødme, crema til bunns, og knall i cappuccino.

Blandingen består av en delvis bærtørket brasiliansk kaffe, en tørket kaffe og en dæsj Malabar. Dette varierer etter sesong, og vil være spesifisert på etiketten.

Sandviken spesial

En fyldig og kraftig kaffe, med lite syrlighet og noe sødme. Typisk sjokolade og nøttesmak og aroma. Single estate, delvis bærtørket brasiliansk kaffe som vil variere med sesongene. Sjekk posen for spesifikasjoner.

Monte Cristo

Monte Cristo er en brasilianer med aroma av vanilje og marsipan, og kraftig smak av nøtter og sjokolade.

Gård: 
Daterra, Brasil
Opprinnelse: 
Campinas
Botanikk:
Acaia
Bearbeiding:
Delvis bærtørket
Veksthøyde:
1100moh
Sertifiseringer:
Rainforest alliance, UTZ, ISO, ESALQ

Fjellsmau

Fjellsmau er en lysbrent kaffeserie der innholdet varierer med sesongene. Ngozi som fyller dennne posen nå, har aroma av frukttoddy og sødmefull smak av grapefrukt.

Coop:
Mugirampeke
Opprinnelse:
Ngozi, Burundi
Botanikk: 
Bourbon
Bearbeiding: 
Vasket
Veksthøyde: 
1778moh

Spildes frokost

Vår første kaffeblanding, som ble komponert i samarbeid med nærbutikken rett ved brenneriet. Den er balansert og frisk med hint av sjokolade og frukt. Berstår av syv deler delvis bærtørket brasiliansk og tre deler afrikansk vasket kaffe. Perfekt å starte dagen med, enten på filter eller presskanne.

Sveip for flere bilder